Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA XII DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. Dubăsari

Cele 12 zile de instruire din cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Dubăsari/GoYouth+ s-au încheiat cu succes, iar beneficiarii au început deja să valorifice în practică cunoștințele acumulate!

Astfel, la 27.11.2022, ambițioși să dezvolte afaceri sociale, fiind ghidați de formatorul dna Rodica Crudu, tinerii NEET au avut oportunitatea să rezume cele studiate și în activități practice directe să-și prezinte ideea în cadrul temei Prezentarea ideii de business (Pregătirea de Pitching). De asemenea, tinerii au realizat și câte un Pitch excepțional, prin care au prezentat afacerea, produsele și serviciile, au făcut o cercetare de piață și au stabilit care sunt strategiile de promovare și vânzare.

Acest exercițiu practic, a permis tinerilor NEET să stabilească conceptul, să organizeze promovarea și nu în ultimul rând să evalueze venitul cât și riscurile afacerii sale. Prezentarea ideii de afacere a avut loc individual din partea fiecăreia, iar formatorul a avut posibilitatea să atragă atenția asupra neajunsurilor, să le adapteze și ba chiar să îi încurajez pentru dezvoltarea afacerii în realitate în cadrul Concursului de oferire a 2 mini-granturi ce va fi organizat în cadrul proiectului GoYouth+ pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari.

Ideile de afaceri creative merită investiții! Tinerii ambițioși merită instruiți și susținuți!

În rezultatul cunoștințelor acumulate, după participarea în cadrul celor 12 zile de instruire teoretice și practice, tinerii NEET vor avea posibilitatea de a participa în cadrul unei vizite de studiu în rnul Dubăsari pentru implementarea bunelor practici, iar finalul instruirii se va formaliza cu înmânarea diplomelor de participare, în cadru unui eveniment festiv.

Proiectul “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova și implementat cu sprijinul partenerilor externi: Fundația Moldcell, Asociatia Obsteasca “Indigo”, Ambassade de France en République de Moldavie, Alliance Française de Moldavie, Chambre de Commerce et d’Industrie France Moldavie, Asociatia Nationala pentru Turism Receptor, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație, SRL “Netsistem”.