Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA I DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. CĂUȘENI

O nouă etapă importantă a proiectului “Antreprenoriatul Social și Tinerii din Moldova pentru o Societate mai Inclusivă, Durabilă și Inovativă (GoYouth+)” a fost inaugurată la data de 21.10.2023, odată cu lansarea Școlii de Antreprenoriat Social pentru tinerii NEET, în raionul Căușeni. Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene (East Europe Foundation – Moldova).

Această etapă reprezintă ultima sesiune dintr-un total de șase programate. Școala de instruire va fi o experiență de transformare pentru tinerii NEET din Căușeni, desfășurându-se pe parcursul a 12 zile, până pe 02.12.2023. Scopul acestei inițiative îndrăznețe este de a pregăti tinerii pentru a deveni antreprenori sociali și pentru a aduce schimbări semnificative în comunitatea lor.

Prima zi de instruire a fost moderată de Dr. hab. Plotnic Olesea, directorul de proiect și secretarul general al Asociației Henri Capitant Moldova. Astfel, au fost abordate două subiecte de mare importanță:

  • “Antreprenoriatul Social și Obiectivele Dezvoltării Durabile”;
  • “Obligațiile Legale ale Antreprenorului pentru Dezvoltarea unei Afaceri Sociale”.

În cadrul acestor module, tinerii au participat la cursuri teoretice, care au acoperit aspectele legale ale antreprenoriatului social, subiecții și activitatea întreprinzătorilor sociali, precum și domeniile de dezvoltare și facilitățile disponibile în acest domeniu. Participanții au dezvoltat abilități solide de evaluare și apreciere a conceptului de antreprenoriat social.

Echipa proiectului GoYouth+ dorește să exprime aprecierea sa față de susținerea acordată de Fundația Moldcell, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie Franceză în Republica Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație (ASPIRE), Asociația Obștească “Indigo”, SRL “NETSISTEM” și toți ceilalți parteneri care au facilitat succesul acestor activități.

A doua zi de instruire, programată pentru data de 22.10. 2023, se concentrează pe subiectul “Ideea de Afacere: Identificarea, Testarea, Validarea”, sub îndrumarea Dr. Crudu Rodica.Pentru toți cei din Căușeni care doresc să participe la această inițiativă educațională și nu s-au înscris încă, îi îndemnăm să ne contacteze la adresa de e-mail [email protected], unde garantăm un loc pentru următoarele zile de instruire.