Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

EVENIMENTUL DE DECERNARE A DIPLOMELOR TINERILOR NEET DIN RNUL DUBĂSARI

Ca o recunoaștere a implicării lor continue și a succesului în cadrul Școlii de Antreprenoriat Social din r-nul Dubăsari, tinerii NEET au fost apreciați și răsplătiți cu diplome de participare, în semn de apreciere pentru realizările lor remarcabile pe parcursul celor 12 zile de instruire.

La data de 23 iulie 2023, a avut loc ceremonia de decernare a diplomelor pentru tinerii NEET din r-nul Dubăsari, desfășurată în sala festivă a Primăriei din s.Coșnița. Acești tineri au fost beneficiari ai proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă” (GoYouth+), unde au urmat un program intensiv de instruire timp de 12 zile (96 ore). În cadrul instruirii, și anume în perioada 10.06.2023 – 31.07.2023 ei au avut oportunitatea de a explora diverse domenii, precum dreptul, contabilitatea, proprietatea intelectuală, marketingul, resursele umane și business-ul, fiind ghidați și susținuți de către formatorii proiectului. Pe parcursul acestui proces, tinerii au dezvoltat idei de afaceri cu impact social semnificativ, contribuind astfel la dezvoltarea unei societăți mai incluzive, durabile și inovative.

Obținerea diplomelor de participare reprezintă una dintre condițiile pe care tinerii NEET din r-nul Dubăsari trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili în cadrul Concursului organizat de proiectul GoYouth+ pentru mini granturile destinate pentru dezvoltarea unei afaceri sociale în rnul Dubăsari.

GoYouth+ este un proiect coordonat de directorul de proiect Dr.hab. Plotnic Olesea și are ca scop dezvoltarea capacităților tinerilor NEET din zonele rurale prin inițierea și dezvoltarea întreprinderilor sociale. De asemenea, proiectul își propune să sporească încrederea în administrația publică locală, să promoveze instrumentele juridice și să faciliteze dezvoltarea antreprenoriatului social.

Echipa dedicată implementării proiectului dorește să aducă sincere mulțumiri formatorilor: Cimil Dorin, Crudu Rodica, Bucos Tatiana, Caraman Stela, Pleșca Nicu, Olărașu Nicolae, Macovei Tatiana, precum și partenerului local, Primăria s. Coșnița din r-nul Dubăsari, și partenerilor externi, pentru contribuția valoroasă și sprijinul acordat în desfășurarea cu succes a Școlii de Antreprenoriat Social.

Proiectul dat beneficiază de finanțare din partea Uniunii Europene și este cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene. De asemenea, proiectul are sprijinul partenerilor externi precum Fundația Moldcell, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, Asociația “ASPIRE”, Asociația “Indigo” și SRL “NETSISTEM”,

Pentru a obține mai multe detalii despre proiectul GoYouth+, vă invităm să accesați website-ul oficial www.haitinere.md.