Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

Vizită de Studiu cu antreprenorul vinificator Leuntea-Vin

Tinerii NEET din r-nul Căușeni, implicați în proiectul “Antreprenoriatul Social și Tinerii din Moldova pentru o Societate Mai Inclusivă, Durabilă și Inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin Fundația Est-Europene, au avut privilegiul de a participa la o vizită de studiu deosebită la un agent reprezentativ pentru zona lor.

Evenimentul a avut loc în data de 2 decembrie 2023 și a reprezentat o oportunitate excepțională pentru tinerii implicați în proiectul GoYouth+. Această vizită a fost organizată la Leuntea-Vin (www.leuntea-vin.md), un agent cu tradiție și importanță în zona respectivă.

Pe parcursul acestei experiențe, participanții au avut șansa de a înțelege și aprecia procesele specifice din industria vitivinicolă, precum și rolul și impactul acesteia în comunitatea locală. Au avut oportunitatea de a descoperi și de a învăța mai multe despre producția de vin, tehnologiile folosite, procesul de marketing și strategiile de promovare a produselor.

Această vizită de studiu a reprezentat un moment semnificativ în parcursul lor de instruire și dezvoltare în cadrul proiectului GoYouth+. A oferit o perspectivă concretă și practică asupra industriei locale și a adus în prim plan importanța antreprenoriatului în stimularea dezvoltării durabile și inovative a comunității. Participanții au fost încântați de oportunitatea de a interacționa direct cu profesioniștii din domeniu, de a pune întrebări și de a-și îmbogăți cunoștințele într-un mediu autentic și dinamic.

Această vizită de studiu reprezintă un pas important în călătoria lor de descoperire și învățare în cadrul proiectului GoYouth+, consolidând cunoștințele teoretice cu experiența practică și contribuind astfel la dezvoltarea abilităților lor antreprenoriale într-o industrie relevantă și de impact în comunitate.

Scopul proiectului a fost să diversifice oportunitățile financiare pentru tinerii NEET din rnul Căușeni și să-i motiveze să inițieze și dezvolte afaceri sociale în diverse domenii. Astfel, aceștia au fost încurajați să participe la concursul organizat de proiectul GoYouth+, cu șansa de a câștiga mini granturi în valoare de 2 mii euro pentru implementarea propriilor proiecte.

Echipa proiectului GoYouth+ își exprimă recunoștința și mulțumirile față de Leuntea-Vin pentru ospitalitatea și generozitatea de care a dat dovadă în cadrul vizitei de studiu recente. Sprijinul și deschiderea manifestate au fost de o valoare inestimabilă pentru tinerii participanți din proiect.

De asemenea, dorim să transmitem sincerele noastre mulțumiri și aprecieri către Fundația Moldcell, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, Asociația Obștească “ASPIRE”, Asociația Obștească “Indigo” și SRL “NETSISTEM”. Contribuția valoroasă a fiecărui partener a avut un rol esențial în susținerea și buna desfășurare a activităților din cadrul proiectului nostru.

Suntem recunoscători pentru angajamentul vostru continuu și pentru contribuția esențială adusă în facilitarea unei experiențe educaționale și practice deosebite pentru tinerii NEET implicați în acest proiect.

Persoanele interesate să afle mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ și activitățile desfășurate pot accesa pagina web oficială a proiectului: https://haitinere.henricapitant.md/