Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

VIZITA DE STUDIU LA FABRICA de CAȘCAVAL DancuFARM DIN S. DANCU, rnul hîncești

La data de 12.04.2023, în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, a avut loc vizita de studiu la Fabrica de cașcaval AO Dancu Tabița din satul Dancu, rnul Hîncești, parte din pragramul curricula al orelor practice dobândite în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Hîncești organizată în perioada 17.02.2023 – 31.03.2023.

Vizitând Fabrica de cașcaval Dancu Tabița, tinerii NEET au avut posibilitatea să se apropie de o afacere de familie, așa cum este unica Fabrică cașcaval din Moldova cu moştenire trecută prin generații şi  înzestrată cu un terroir unic din regiunea rnului Hîncești. Producerea cașcavalului este o afacere de suflet, iar laptele trebuir tratat cu responsabilitate căci este un organism viu, așa cum a menționat directorul acesteia dl Dumitru Cravcencu. A.O Dancu Tabita are o istorie de mai bine de 20 de ani și produce cel mai gustos  cașcaval  la noi Acasă  mai bine de 5 ani sub marca comercială DancuFarm!!! În exclusivitate, împreună am făcut degustare la cel mai maturat cașcaval  Geak Clasic din 10.10.2018, ce a impresionat vizitatorii cu un gust fenomenal.

Ținem să menționăm că această afacere socială aduce prosperitate locală întregii comunități, iar tinerii, în cadrul unei excursii organizate de gazdă, au avut posibilitatea să cunoască întreg proces tehnologic și ba chiar să degusteze cele mai rafinate tipuri de cașcaval recunoscute regional și internațional.

Vizita de studiu a avut drept scop de a diversifica posibilitățile financiare, de a motiva și de a impulsiona tinerii cu idei de afaceri sociale în rnul Hînceti, în producere, comercializare ori prestare de servicii, în perspectiva aplicării dosarului pentru obținerea celor 2 mini granturi a câte 2 mii euro în cadrul Concursurilor organizate de proiectul GoYouth+. Echipa proiectului GoYouth+ ține să aprecieze ospitalitatea gazdei vizitei de studiu, Dancu Tabița cât și suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md