Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

Vizita de studiu la fabrica textilă – Crista Tricot SRL și la agenția de turism rural din s. Pohrebea, Activis Teambuilding

✅ In cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, la data de 10 decembrie 2022, a avut loc vizita de studiu la fabrica textilă – Crista Tricot SRL, dar și la agenția de turism rural din s. Pohrebea, Activis Teambuilding, care a consolidat cunoștințele teoretice și practice dobândite în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari organizată în perioada 15.09.2022 – 10.12.2022.

✅ Aflați într-o vizită de studiu, tinerii NEET din rnul Dubăsari au văzut ce înseamnă să conduci o afacere, până în cele mai mici detalii. De la facturile la electricitate, la procesul de salarizare, atragerea clienților și aprovizionarea depozitului cu materie primă. Tinerii deja urmează să-și realizeze propriile idei de afaceri și să pună în practică abilitățile dobândite.

‼️Vizitele de studiu au avut drept scop de a diversifica posibilitățile financiare, de a motiva și de a impulsiona tinerii cu idei de afaceri sociale în rnul Dubăsari, în producere, comercializare ori prestare de servicii, în perspectiva aplicării dosarului pentru obținerea celor 2 mini granturi a câte 2 mii euro în cadrul Concursurilor organizate de proiectul GoYouth+.

👍 Echipa proiectului GoYouth+ ține să aprecieze ospitalitatea gazdelor vizitei de studiu, fabrica textilă – Crista Tricot SRL, dar și la agenția de turism rural din s. Pohrebea, Activis Teambuilding cât și suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe https://haitinere.henricapitant.md/