Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA I DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI (SESIUNEA III)

La data de 15.10.2022 a avut loc lansarea celei de a III Școală de instruire în domeniul Antreprenoriatului social, fiind focusată pe necesitatea instruirii tinerilor NEET din rnul Dubăsari, evenimentul fiind organizat în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

În cadrul primei zile de instruire, sesiunea a fost moderată de Directorul de proiect GoYouth+, Dr.hab. Plotnic Olesea, în calitate de formator pentru următoarele subiecte:

1. „Antreprenoriatul social și obiectivele dezvoltării durabile”;

2. „Obligațiile legale ale antreprenorului pentru dezvoltarea unei afaceri sociale”.

Tinerii au avut parte de două cursuri teoretice cu privire la cadrul legal de reglementare a antreprenoriatului social, subiecții și activitatea de întreprinzător social, domeniile de desfășurare și facilitățile de dezvoltare ale antreprenoriatului social, dezvoltând abilități de evaluare și apreciere a conceptului de antreprenoriat social.

La sfârșitul sesiunii de instruire au urmat activitățile practice prin intermediul cărora participanții au încercat să testeze cunoștințele acumulate, analizând mai multe cazuri practice în domeniu.

Instruirea a fost desfășurată în cadrul Incubatorului de afaceri Dubăsari, cu suportul AO Indigo, asociație cu activități de bază în cadrul rnului Dubăsari și partener al proiectului GoYouth+.

În cadrul Școlii de instruire în domeniul Antreprenoriatului social planificate pentru pereioada 15.10.2022-15.12.2022 s-au înscris 25 de tineri și tinere NEET din rnul Dubăsari, dornici de a afla  mai multe despre antreprenoriatul social în perspectiva deschiderii unei afaceri în localitate cu suportul concursului de granturi planificate în cadrul proiectului GoYouth+.

Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceză din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.

A treia Școală de instruire pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari este planificată pentru 12 zile potrivit unui calendar prestabilit, astfel încât la data de 16.10.2022 urmează  Ziua II cu subiectul: „Proiectarea Modelului de Business”, formator, dr. Crudu Rodica.

Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.