Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA I DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI (SESIUNEA V)

S-a dat start celei de-a V-cea Școală de instruire în domeniul Antreprenoriatului social, focusată pe necesitatea instruirii tinerilor NEET din rnul Dubăsari.

Școala de instruire a fost lansată la data de 10.06.2023 fiind organizată pentru 12 zile sw instruire în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova.

Evenimentul a fost deschis de Dna Bugaian Carolina, Directorul Moldcell, partener principal de implimentare a proiectului GoYouth+.

În cadrul Școlii de instruire în domeniul Antreprenoriatului social planificate pentru pereioada 10.06.2023-10.08.2023 tinerii și tinerele NEET din rnul Dubăsari, vor avea posibilitatea de a cunoaște mai multe despre antreprenoriatul social în perspectiva deschiderii unei afaceri în localitate cu suportul concursului de granturi planificate în cadrul proiectului GoYouth+.

În cadrul primei zile de instruire, sesiunea a fost moderată de Directorul de proiect GoYouth+, Dr.hab. Olesea Plotnic, în calitate de formator pentru următoarele subiecte:

  • „Antreprenoriatul social și obiectivele dezvoltării durabile”;
  • „Obligațiile legale ale antreprenorului pentru dezvoltarea unei afaceri sociale”.

Tinerii au avut parte de două cursuri teoretice cu privire la cadrul legal de reglementare a antreprenoriatului social, subiecții și activitatea de întreprinzător social, domeniile de desfășurare și facilitățile de dezvoltare ale antreprenoriatului social, dezvoltând abilități de evaluare și apreciere a conceptului de antreprenoriat social.La sfârșitul sesiunii de instruire au urmat activitățile practice prin intermediul cărora participanții au încercat să testeze cunoștințele acumulate, analizând mai multe cazuri practice în domeniu.

Instruirea a fost desfășurată în cadrul Primăriei s.Coșnița, cu suportul AO Indigo, asociație cu activități de bază în cadrul rnului Dubăsari și partener al proiectului GoYouth+.

Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundația Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alliance Française de Moldavie, Camerei de Comerț și Industrie Franceze în RM, Asociatia Nationala pentru Turism Receptor si InternInstitutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație/ “ASPIRE”, Asociatia Obsteasca “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.

A cincea Școală de instruire pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari este planificată pentru 12 zile potrivit unui calendar prestabilit, astfel încât la data de 10.06.2023 urmează Ziua II cu subiectul: „Ideea de afaceri: identificare și testare”, formator, dr. Crudu Rodica.

Daca ești din rnul Dubăsari și nu ai reusit să te înscrii, contactează-ne la goyouthplus@gmail.com și ai garantat un loc pentru următoarele zile de instruire.