Ziua I de instruire a tinerilor NEET din r. Hâncești (sesiunea I)
La data de 12.09.2022 a avut loc prima zi de instruire din cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Hâncești în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.
Sesiunea de instruire a fost moderată de directorul de proiect, secretar general al Asociației Henri Capitant Moldova, Dr.hab. Plotnic Olesea, în calitate de formator pentru următoarele subiecte:
1. „Antreprenoriatul social și obiectivele dezvoltării durabile”;
2. „Obligațiile legale ale antreprenorului pentru dezvoltarea unei afaceri sociale”.
Tinerii au aflat despre cadrul legal de reglementare a antreprenoriatului social, subiecții și activitatea de întreprinzător social, domeniile de desfășurare și facilitățile de dezvoltare ale antreprenoriatului social, dezvoltând abilități de evaluare și apreciere a conceptului de antreprenoriat social.
La sfârșitul sesiunii de instruire au urmat activitățile practice prin intermediul cărora participanții au încercat să testeze cunoștințele acumulate, analizând mai multe cazuri practice în domeniu.
Instruirea s-a desfășurat în format online prin intermediul platformei zoom, cât și offline în cadrul Gimnaziului Mingir din s. Mingir, r. Hâncești, fiind respectate toate normele impuse de pandemia COVID-19.
Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceză din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.
Școala de instruire nr.1 pentru tinerii NEET din rnul Hâncești este planificată pentru 12 zile potrivit unui calendar prestabilit, astfel încăt la data de 19.02.2022 urmează Ziua II cu subiectul: „Forme de organizare juridică în lansarea unei idei de afaceri sociale”, formator, dr. Dorin Cimil.
Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md .