Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA II DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI

La data de 11.06.2023 a avut loc a doua zi de instruire în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Dubăsari în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Sesiunea de instruire desfășurată a fost condusă de expertul proiectului GoYouth+, Dr. Rodica Crudu, care a asigurat o moderare eficientă și informativă.  Participanții au fost informați despre conceptul de Idee de afacere și etapele de identificare, testare și validare a acestora.

Tinerii NEET au avut ocazia să descopere lumea start-up-urilor și a business-urilor minim viabile, înțelegând astfel importanța inovației și creativității în generarea de idei de afaceri. Ei au fost expuși la diferite tehnici de stimulare a creativității și inovației, cu scopul de a-i ajuta să-și dezvolte gândirea antreprenorială și de a explora potențialul pe care îl au în acest domeniu.

Prin prezentarea acestor tehnici și abordări, participanții au fost încurajați să-și depășească limitele și să-și dezvolte imaginația în ceea ce privește ideile de afaceri. De asemenea, au fost încurajați să-și exploreze propriile aptitudini și talente, întrucât acestea pot reprezenta baza pentru dezvoltarea unei afaceri de succes.

În final, sesiunea de instruire a avut un impact semnificativ asupra participanților, aceștia acumulând cunoștințe și înțelegere despre procesul de generare a ideilor de afaceri și abordările antreprenoriale.

Școala de instruire pentru tinerii NEET din r. Dubăsari este planificată să se desfășoare pe o perioadă de 12 zile, conform unui calendar prestabilit. Ziua III, care va avea loc la data de 17.06.2023 va aborda tema “Proiectarea Modelului de Business”, sub îndrumarea formatorului Dr. Crudu Rodica. Acest subiect se concentrează pe dezvoltarea unui model de afacere solid și viabil, oferind participanților instrumentele și cunoștințele necesare pentru a-și proiecta propria afacere.

Echipa proiectului GoYouth+ apreciază suportul oferit de Fundația Moldcell, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, Asociația “ASPIRE”, Asociația “Indigo” și SRL “NETSISTEM”, care facilitează desfășurarea activităților.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre proiectul GoYouth+, poți accesa website-ul www.haitinere.md.