Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

Ziua III de instruire a tinerilor NEET din r. Hâncești (sesiunea I)

Care este valoarea pe care o generează o afacere plecând de la idee și până la dobândirea avantajului concurențial?

Răspunsul la această întrebare l-am aflat la data de 26.02.2022 în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Hâncești în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Sesiunea de instruire a fost moderată de către expertul proiectului GoYouth+, dr. Rodica Crudu, care a relatat participanților despre conceptul de idee de afaceri și etapele de identificare, testare, validare.

În a treia zi de instruire, tinerii NEET au aflat ce este un start-up, ce înseamnă un business minim viabil, care este rolul inovației și creativității în generarea ideilor de afaceri și ce tehnici de stimulare a creativității și inovației pot aplica.

Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.

Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md .