Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA III DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. HÎNCEȘTI 

La data de 19.02.2023, a avut loc o nouă zi de instruire în format online în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Hîncești în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Tinerii au avut posibilitatea de a cunoaște mai multe despre Contabilitatea unei afaceri sociale din partea formatorului Caraman Stela și despre Digitalizarea unei afaceri sociale, din partea formatorului Nicu Pleșca.

La finalul instruirii, tinerii NEET din rnul Hîncești, au dobândit capacități și abilități ce i-ar ajuta cu cele mai importante noțiuni legale din domeniul contabilității. De asemenea, tinerii au fost învățați cum să analizeze și să anticipeze anumite riscuri ale unei afaceri în condițiile digitalizării acesteia, aceasta fiind posibil doar prin studierea particularităților promovării instrumentelor digitale prin dezvoltarea unei afaceri sociale online pentru un succes sigur. Acestea cât și alte aspecte au fost punctate prin prisma cazurilor de succes atât din țară, cât și din străinătate.

Următoarea sesiune de instruire va avea loc în format offline, la data de 25.02.2023, în cadrul căreia tinerii vor cunoaște mai multe despre Contractele comerciale: categorii, subiecți, responsabilitate, având în calitate de formator dna Dr. Cimil Dorin.Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.