Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA V DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. CĂUȘENI

La data de 04.11.2023, s-a desfășurat o nouă sesiune de instruire în cadrul programului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai incluzivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)” destinat tinerilor NEET din raionul Căușeni. Acest proiect beneficiază de finanțare din partea Uniunii Europene și cofinanțare din partea Suediei prin intermediul Fundației Est-Europene.

Această sesiune de formare a acoperit două teme esențiale în domeniul antreprenoriatului social, oferind tinerilor NEET din Căușeni oportunitatea de a dezvolta abilități și cunoștințe valoroase.

În primul subiect, “Contabilitatea unei afacerile sociale,” sub îndrumarea formatorului Stela Caraman, participanții au explorat importanța contabilității în contextul afacerilor sociale. Aceștia au învățat despre gestionarea financiară, înregistrarea veniturilor și cheltuielilor, întocmirea documentelor contabile și raportarea financiară în conformitate cu reglementările legale. Această parte a instruirii i-a pregătit pentru a gestiona eficient aspectele financiare ale afacerilor sociale.

În al doilea subiect, “Digitalizarea afacerilor sociale și comerțul electronic,” formator fiind Nicu Pleșca, participanții au explorat modul în care digitalizarea poate îmbunătăți eficiența și vizibilitatea afacerilor sociale. Competențele dobândite le-au oferit instrumentele necesare pentru a profita de oportunitățile mediului digital, a gestiona bugetul de marketing și a identifica canalele de promovare adecvate. Aceste cunoștințe vor juca un rol semnificativ în dezvoltarea viitoare a brandurilor companiilor și afacerilor lor.

În următoarea zi de formare programată la data de 5 noiembrie 2023, tinerii NEET vor explora subiectele “Managementul resurselor umane pentru economia socială” formator Dr. Macovei Tatiana și “Managementul riscurilor unei afacerile sociale” formator Dr. Crudu Rodica.Echipa proiectului GoYouth+ dorește să mulțumească Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo” și SRL “NETSISTEM” pentru sprijinul acordat în desfășurarea cu succes a activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ pot fi găsite pe site-ul www.haitinere.md.