Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA IV DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN r. Dubăsari (SESIUNEA II)

În continuarea acestui curs în domeniul Antreprenoriatului social, la data de 23.10.2022 a avut loc, următoarea zi de instruire,  în cadrul căreia, tinerii NEET din rnul Dubăsari au avut șansa de a cunoaște mai mult despre specificul Managementului resurselor umane pentru economia socială (formator Dr. Macovei Tatiana) și particularitățile Digitalizării afacerii sociale și comerțul electronic (formator Dl. Nicu Pleșca)

Pe parcursul orelor teoretice și practice, tinerii au continuat să exerseze noi domenii specifice și inerente pentru a dezvolta o afacere socială, precum managementul resurselor umane și marketing-ul online.

Trebuie să menționăm că cunoștințele obținute în rezultatul instruirii în domeniul managementului resurselor umane pentru economia socială îi va ajuta pe cursanți să aplice strategiile cele mai avantajoase în procesul  planificării, selectării, recrutării și menținerii personalului unității, deoarece personalul unității reprezintă o resursă foarte importantă pentru succesul unei afaceri.

În a doua parte a zilei, tinerii NEET au continuat cursul în materie de marketing, fiind orientați spre digitalizarea afacerii sociale și comerțul electronic. Cunoștințele obținute în rezultatul instruirii privind digitalizarea afacerii vor aduce un impact mare în dezvoltarea brandului viitoarelor companii și afacerilor create, care le va permite să aplice cele mai performante  instrumente pentru promovarea afacerii, împărțirea rațională a bugetului promo și identificarea celor mai bune canale de promovare. 

În următoarea zi, planificată potrivit planului calendaristic de instruire, tinerii NEET vor avea șansă să cunoască mai multe despre Ideea de afaceri: identificare, testarea, validarea, formator Dr. Crudu Rodica.

Proiectul “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova și implementat cu sprijinul partenerilor externi: Fundația Moldcell, Asociatia Obsteasca “Indigo”, Ambassade de France en République de Moldavie, Alliance Française de Moldavie, Chambre de Commerce et d’Industrie France Moldavie, Asociatia Nationala pentru Turism Receptor, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație, SRL “Netsistem”.

Pentru a afla mai multe despre antreprenoriatul social și proiectul GoYouth+, urmărește-ne pe www.haitinere.md