Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA IV DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI

La data de 18.06.2023, s-a desfășurat o nouă rundă de instruiri în domeniul Antreprenoriatului social pentru tinerii NEET din r. Dubăsari. Tema abordată în această sesiune a fost Contractele comerciale: categorii, subiecți și responsabilitate, avându-l ca formator pe Dr. Cimil Dorin.

Participanții au arătat un interes ridicat față de această temă, înțelegând că, pentru a iniția și dezvolta o afacere, nu este suficient să dispui de resurse financiare, ci este important să stabilești relații juridice solide cu potențialii clienți. Încheierea contractelor oferind astfel antreprenorilor garanții legale și economice pentru desfășurarea unei activități profitabile.

În cadrul instruirii, s-au evidențiat mai multe aspecte legate de categoriile de contracte, precum cele de adeziune și cele negociate. Participanții au învățat despre caracteristicile și implicațiile acestor categorii de contracte, precum și despre diferențele între ele. De asemenea,      s-a acordat atenție subiecților implicați într-un contract comercial, inclusiv antreprenorilor și clienților lor, și responsabilităților pe care le au în cadrul acestor relații contractuale. Un accent deosebit a fost pus pe reglementările legale din Codul Civil și alte legi specifice care reglementează contractele comerciale. Participanții au învățat despre drepturile și obligațiile pe care le au încheind astfel de contracte, precum și despre modalitățile de rezolvare a eventualelor litigii comerciale.

Această sesiune de instruire a oferit participanților cunoștințe esențiale pentru înțelegerea și aplicarea corectă a cadrului legal în domeniul contractelor comerciale. Prin dobândirea acestor cunoștințe, tinerii NEET și-au dezvoltat abilitățile antreprenoriale și au învățat să stabilească relații de afaceri solide și transparente, care să le ofere securitate și să faciliteze dezvoltarea durabilă a afacerilor lor.

În continuarea acestui curs de Antreprenoriat Social, conform calendarului de instruire, următoarea sesiune este planificată pentru data de 24.06.2023. În această zi, tinerii NEET vor fi instruiți în domeniile Managementului resurselor umane pentru economia socială, formator Dr. Macovei Tatiana, și Managementul riscurilor unei afacerile sociale, formator Dr. Crudu Rodica.  

Echipa proiectului GoYouth+ dorește să exprime recunoștința și aprecierea sa față de suportul oferit de Fundația Moldcell, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, Asociația “ASPIRE”, Asociația “Indigo” și Compania “NETSISTEM”. Aceste organizații au contribuit în mod semnificativ la buna desfășurare a activităților noastre.

Pentru mai multe detalii despre proiectul GoYouth+, vă invităm să accesați website-ul nostru www.haitinere.md.