Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA IV DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. HÎNCEȘTI (SESIUNEA II)

O nouă rundă de instruiri despre antreprenoriatul social pentru tinerii din rnul Hîncești a avut loc la data de 25.02.2023. Tinerii NEET din rnul Hîncești au fost prezenți și au manifestat interes pentru tema cu privire la  Contractele comerciale: categorii, subiecți, responsabilitate, având în calitate de formator Dr. Cimil Dorin. 

Trebuie să recunoaștem că pentru inițierea și dezvoltarea unei afaceri nu sunt suficiente doar mijloace bănești, dar este important de a stabili raporturi juridice avansate cu clienții potențiali pentru desfășurarea unei activități aducătoare de profit. Anume datorită încheierii contractelor, antreprenorii își stabilesc atât de o parte cât și de altă poartă anumite garanții legale și economice pentru executarea obiectului contractului. Acestea cât și alte aspecte cu privire la categoriile de contracte (de adeziune și negociate), subiecți, responsabilitate  etc., au fost punctate prin prisma cadrului legal de reglementare, și anume a prevederilor Codului Civil și a altor legi speciale.

În continuarea acestui curs, în următoare zi planificată potrivit calendarului de instruire,  și anume la data de 26.02.2023, tinerii NEET vor avea posibilitatea de a cunoaște mai mult despre Proiectarea Modelului de Business, având în calitate de formator Dr. Crudu Rodica.

Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.