Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA IX DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN r. Hîncești (SESIUNEA II)

La data de 18.03.2023, a avut o nouă zi de instruire în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Hîncești în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Tinerii NEET din rnul Hîncești au fost implicați în ateliere de lucru pentru explorarea cunoștințelor în domeniul Managementului financiar, cu suportul formatorului Dr. Bucos Tatiana. 

Managementul financiar este procesul prin care se iau decizii cu privire la utilizarea și administrarea resurselor financiare ale unei organizații, astfel încât să se atingă obiectivele sale. Acest proces implică planificarea, organizarea, direcționarea și controlul activelor financiare ale organizației, astfel încât să se maximizeze profitul și să se minimizeze riscul.

Cunoștințele acumulate pe parcursul instruirii, vor permite tinerilor NEET de a dezvolta capacități și abilități de a planifica o afacere socială prin evaluarea priorităților și necesităților cererii de pe piața locală.

Planificare financiară pentru orice antreprenor este una importantă pentru a avea o afacere de succes. Pentru a eficientiza procesul de instruire, în cadrul următoarei zile, și anume la data de 19.03.2023, tinerii NEET vor completa cunoștințele cu privire la domeniul Surselor de finanțare a unei afaceri sociale (formator Dr. Bucos Tatiana) și a Proprietății intelectuale în dezvoltarea unei afaceri sociale de succes (formator drd. Olărașu Nicolae)

Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.