Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA V DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI

Care este valoarea pe care o generează o afacere plecând de la idee și până la dobândirea avantajului concurențial?

Răspunsul la această întrebare l-am aflat la data de 29.10.2022 în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Hâncești în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Sesiunea de instruire a fost moderată de către expertul proiectului GoYouth+, dr. Rodica Crudu, care a relatat participanților despre conceptul de Idee de afaceri și etapele de identificare, testare, validare.

În a cincea zi de instruire, tinerii NEET au aflat ce este un start-up, ce înseamnă un business minim viabil, care este rolul inovației și creativității în generarea ideilor de afaceri și ce tehnici de stimulare a creativității și inovației pot aplica.

Școala de instruire pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari este planificată pentru 12 zile potrivit unui calendar prestabilit, astfel încât la data de 30.10.2022 urmează  Ziua VI cu subiectul: „Forme de organizare juridică în lansarea unei idei de afaceri sociale”, formator, dr. Dorin Cimil.

Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceză din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.

Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md .