Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA VI DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI

La data de 25.06.2023 în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, a avut loc o nouă zi de instruire la tema “Marketingul inițierii afacerilor”, formator Dr. Crudu Rodica.

Această zi de instruire a reprezentat o oportunitate valoroasă pentru tinerii NEET din raionul Dubăsari de a învăța despre aspectele-cheie ale marketingului în contextul inițierii unei afaceri sociale. Marketingul jucând un rol crucial în obținerea succesului într-o lume competitivă, iar trecerea de la o economie de piață la una socială devinind o necesitate. Acesta implică dezvoltarea unei strategii de marketing eficiente, care să atragă potențiali clienți și să crească conștientizarea brandului.

În cadrul acestei sesiuni, tinerilor NEET le-au fost prezentate diverse strategii și tactici de marketing, adaptate nevoilor și resurselor specifice afacerilor sociale. Ei au învățat despre importanța cunoașterii pieței țintă, identificarea segmentelor de clienți, elaborarea unui plan de marketing, construirea și promovarea brandului, precum și utilizarea instrumentelor digitale și a rețelelor sociale în activitățile de marketing.

Prin intermediul prezentării interactive, studii de caz relevante și exerciții practice, tinerii NEET au fost încurajați să gândească creativ și să dezvolte strategii personalizate de marketing pentru afacerile sociale pe care și le-au propus. De asemenea, au avut oportunitatea de a adresa întrebări și de a beneficia de sfaturi și îndrumări personalizate din partea formatorului, pentru a-și consolida cunoștințele și abilitățile în domeniul marketingului.

Următoarea sesiune de instruire va avea loc în format offline, la data de 01.07.2023, în cadrul căreia tinerii vor cunoaște mai multe despre Formele de organizare juridică în lansarea unei idei de afaceri sociale, avându-l în calitate de formator pe Dr. Cimil Dorin.

Proiectul “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova și implementat cu sprijinul partenerilor externi: Fundația Moldcell, Asociatia Obsteasca “Indigo”, Ambassade de France en République de Moldavie, Alliance Française de Moldavie, Chambre de Commerce et d’Industrie France Moldavie, Asociatia Nationala pentru Turism Receptor, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație, SRL “Netsistem”.

Pentru a afla mai multe despre antreprenoriatul social și proiectul GoYouth+, urmărește-ne pe www.haitinere.md