Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA VI DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. Dubăsari

Competenţa antreprenorială reprezintă un angajament conştientizat, cât și o necesitate atât pentru tineri, cât şi pentru societate în contextul unei evoluții durabile!

Astfel, la data de 30.10.2022 a avut loc cea de a șasea zi de instruire din cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Sesiunea de instruire a fost moderată de președintele Asociației Henri Capitant de Cultură Jurdică, dr. Dorin Cimil, în calitate de formator la subiectul: „Forme de organizare juridică în lansarea unei idei de afaceri sociale”.

Tinerii NEET au avut posibilitatea să facă cunoștință cu diferite forme de organizare juridică de lansare a unei afaceri sociale prin evaluarea avantajelor și dezavantajelor, precum și riscurilor posibile. La fel, participanții au simulat și analizat mai multe cazuri practice, acumulând noi abilități de cercetare, analiză și evaluare privind persoana fizică și persoana juridică în calitate de antreprenor social.

Amintim că tinerii NEET, participanți la școala de antreprenoriat social, la finisarea instruirii vor avea posibilitatea  să obțină în cadrul unui concurs pentru lansarea unei afaceri sociale – un mini-grant de 2000 euro pentru înființarea unei întreprinderi sociale în localitatea sa.

Următoarea instruire va avea loc la data de 06.11.2022 în format online, cu privire la Managementul riscurilor unei afaceri sociale, formator dr.Crudu Rodica și Contabilitatea unei afaceri sociale, formator Caraman Stela.

Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.

Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md .