Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA VII DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI 

La data de 06.11.2022, a avut loc o nouă zi de instruire în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Tinerii au avut posibilitatea de a cunoaște mai multe despre Contabilitatea unei afaceri sociale din partea formatorului Caraman Stela și despre Managementul riscurilor unei afaceri sociale, din partea formatorului Dr. Crudu Rodica.

La finalul instruirii, tinerii NEET din rnul Dubăsari, au dobândit capacități și abilități ce i-ar ajuta cu cele mai importante noțiuni legale din domeniul contabilității. De asemenea, tinerii au fost învățați cum să analizeze și să anticipeze anumite riscuri financiare ale unei afaceri, aceasta fiind posibil doar prin studierea particularităților managementului riscurilor unei afaceri sociale prin dezvoltarea unui Plan de afaceri strategic pentru un succes sigur. Acestea cât și alte aspecte au fost punctate prin prisma cazurilor de succes atât din țară, cât și din străinătate.

Următoarea sesiune de instruire va avea loc în format offline, la data de 12.11.2022, în cadrul căreia tinerii vor cunoaște mai multe despre Marketingul inițierii afacerilor, având în calitate de formator dna Dr. Crudu Rodica.

Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.