Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA XI DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI

La data de 09.07.2023, a avut loc o nouă zi de instruire în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari. Această inițiativă face parte din proiectul “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

În această zi de instruire, tinerii NEET din rnul Dubăsari s-au implicat activ în promovarea cunoștințelor legate de două subiecte importante. Sub îndrumarea formatorului Dr. Crudu Rodica, aceștia au explorat tema Planului de afaceri. Au avut oportunitatea de a învăța despre elaborarea și implementarea unui plan de afaceri eficient, înțelegând elementele cheie și etapele necesare pentru a dezvolta și implementa cu succes o afacere.

De asemenea, tinerii NEET au participat la instruirea despre Controlul de stat a activității de întreprinzător, susținută de formatorul Dr.hab. Plotnic Olesea. În cadrul acestui modul, participanții au învățat despre reglementările și responsabilitățile implicate în controlul statului asupra activității întreprinzătorilor. Au înțeles importanța respectării legislației și au dobândit cunoștințe despre aspectele legate de gestionarea legală și conformă a afacerilor.

Prin participarea activă și interesul manifestat, tinerii NEET din rnul Dubăsari au avut oportunitatea de a-și dezvolta cunoștințe valoroase și de a-și îmbunătăți abilitățile în domeniul antreprenoriatului social. Această inițiativă sprijinită de proiectul “GoYouth+” are scopul de a promova o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă, oferind tinerilor resursele și sprijinul necesar pentru a-și construi un viitor antreprenorial de succes.

Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md .