Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA XI DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN r. Hîncești (SESIUNEA II)

La data de 25.03.2023, în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Hîncești, în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, a avut loc următoarea zi de instruire.

Tinerii NEET din rnul Hîncești, s-au inclus în promovarea cunoștințelor cu privire la cu referire la Marketingul inițierii unei afacerilor cu suportul formatorului Dr. Rodica Crudu și cu privire la Controlul de stat a activității de întreprinzător, formator Dr.hab., Olesea Plotnic. 

Marketingul inițierii unei afaceri este procesul prin care se determină cerințele și nevoile clienților potențiali, se identifică oportunitățile de afaceri și se dezvoltă planurile de marketing pentru a atinge acești clienți și a obține succesul în afaceri.

Orice idee de afacere o dată lansată, trebuie să anticipeze anumite aspecte ale inițierii afacerii sale, iar aceasta ar fi posibil doar prin studierea particularităților marketingul afacerii sociale prin depășirea barierelor de a fi subiect a unui control de stat, care pe lângă un risc de atrage o sancțiune, ar putea avea anumite beneficii, cum ar fi: vizita de consultanță, verificare actelor generale de funcționarea, informarea prealabilă cu privire la prevenire unor încălcări. Acestea cât și alte aspecte au fost punctate prin prisma cazurilor de succes atât din țară, cât și din străinătate.

În baza celor 11 zile de instruire intensă cu privire la Antreprenoriatul social, în ultima zi a Școlii de instruire, și anume la data de 26.03.2023, tinerii NEET din rnul Hîncești vor avea posibilitatea de a-și prezenta Pitch-urile sale în fața formatorilor, care va atrage apreciere din partea partenerilor, cât și recomandări din partea formatorilor.

Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.