Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA XII DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI

Cele 12 zile de instruire în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Dubăsari/GoYouth+ s-au încheiat cu succes, marcând începutul unei noi etape pentru beneficiarii acestui program. Tinerii au început deja să pună în practică cunoștințele acumulate, transformându-și ideile în afaceri sociale reale și inovatoare.

La data de 15.07.2023, tinerii NEET, dornici să-și dezvolte afaceri sociale de succes, au avut oportunitatea de a rezuma ceea ce au învățat în cadrul temei “Prezentarea ideii de business (Pregătirea de Pitching)”, sub îndrumarea formatorului dna Rodica Crudu. Această activitate le-a permis să-și prezinte ideile de afaceri într-un mod concret și captivant, prezentând produsele și serviciile oferite, bazându-se pe cercetarea de piață efectuată și identificând strategii eficiente de promovare și vânzare.

Exercițiul practic al prezentării ideii de afacere a fost un moment esențial pentru tinerii NEET, deoarece le-a oferit posibilitatea de a defini conceptul afacerii lor, de a organiza planul de promovare și de a evalua veniturile și riscurile potențiale. Prezentările au avut loc individual, oferind formatorului oportunitatea de a identifica aspectele care necesită îmbunătățiri și de a-i încuraja pe participanți să dezvolte afacerile lor în cadrul Concursului de granturi de 2000 euro ce va fi organizat în cadrul proiectului GoYouth+ pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari.

Ideile de afaceri creative merită investiții și susținere! Tinerii ambițioși din r. Dubăsari merită să fie instruiți și încurajați în demersurile lor antreprenoriale!

Ca rezultat al cunoștințelor acumulate în cadrul celor 12 zile de instruire teoretice și practice, tinerii NEET din r. Dubăsari vor avea ocazia de a participa la o vizită de studiu în aceeași regiune, pentru a învăța și implementa bune practici în domeniul antreprenoriatului social. Finalul instruirii va fi marcat de înmânarea diplomelor de participare în cadrul unui eveniment festiv, recunoscând eforturile și realizările tinerilor.

Proiectul “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă” este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene / East Europe Foundation – Moldova. Implementarea proiectului a fost realizată cu sprijinul partenerilor externi: Fundația Moldcell, Asociația Obștească “Indigo”, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alliance Française de Moldavie, Camera de Comerț și Industrie Franța-Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație și SRL “Netsistem”.

Ne mândrim cu succesul acestui program și cu angajamentul tinerilor NEET din r. Dubăsari de a contribui la o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă prin afacerile sociale pe care le dezvoltă. Felicităm tinerii participanți pentru realizările lor și le dorim succes în continuarea parcursului lor antreprenorial.