Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

Asociația Națională pentru Turism Receptor/ANTRIM, partener al proiectului GoYouth+

La data de 01.12.2021 a fost semnat contractul de cofinanțare între Asociația Henri Capitant de Cultură Juridică (AHCCJ) și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM) privind implementarea proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă ” (GoYouth+).

Scopul prezentului contract de cofinanțare este de a coopera în următoarele direcții:

1. Consolidarea capacității instituționale a Asociației Henri Capitant de a deveni multiplicator și punct de referință pentru implementarea noului cadru de antreprenoriat social pentru tinerii NEET în raionele: Hîncești, Căușeni, Dubăsari;

2.Diseminarea informațiilor personalizate privind noul cadru de protecție a antreprenoriatului pentru tinerii NEET către un public mai larg din Moldova, cu accent pe noi instrumente de antreprenoriat social pentru tinerii NEET în contextul integrării europene;

3.Intensificarea cooperării dintre diferitele părți din Moldova în ceea ce privește stimularea tinerilor pentru antreprenoriat social în regiunile lor și consolidarea cooperării pentru o economie europeană mai prosperă și mai durabilă.

4.Facilitarea înțelegerii continue de către UE a problemelor reale ale dezvoltării antreprenoriatului social pentru tinerii NEET din Republica Moldova.

Formele de colaborare între părți în temeiul prezentului acord sunt implementate prin 7 activități, inclusiv:

-6 școli de antreprenoriat social organizate în 2 sesiuni de 2 luni (1 școală – 12 zile de formare),

-3 concursuri a câte 2 mini-granturi,

-12 produse necesare pentru instruire, cum ar fi: materiale didactice pentru beneficiarii formării profesionale (PPoint, broșuri, E-card, Curricula etc)

-alte livrabile necesare creșterii vizibilității activităților desfășurate: logo, banner, portofoliu, website, canal YouTube, Facebook, reglementări, protocol standardizat etc.).

Grupuri țintă vor fi tinerii NEET, un total de 150 de persoane în contact direct și cel puțin 5 000 în contact indirect.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și este cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundația Est-Europeană / East Europe Foundation – Moldova, având în calitate de parteneri: Ambasada Frantei In Moldova, Aliance Francaise De Moldavie, și Chambre de Commerce et d’Industrie France Moldavie.

Echipa proiectului GoYouth+ aduce mulțumiri, directorului Asociației Naționale pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM), Natalia Țurcanu pentru receptivitate, deschidere și cooperare.

Pentru mai multe informații și detalii urmăriți pagina de Facebook Asociația Obștească de Cultură Juridică Henri Capitant Moldova / GoYouth+.