ZIUA I DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. HÎNCEȘTI (SESIUNEA II)
Pe data de 17.02.2023 a fost lansată Școala de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Hîncești în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.
Această Școală de instruire pentru tinerii NEET din rnul Hîncești este organizată în cea de a doua sesiune, fiind cea de a patra Scoală de instruire din cele șase planificate. În baza unui calendar prestabilit cu activități practice, instruirea se va desfășura pe parcursul a 12 zile, dintre care 8 în format fizic și 4 online.
Prima zi de instruire a fost moderată de directorul de proiect, secretar general al Asociației Henri Capitant Moldova, Dr.hab. Plotnic Olesea, în calitate de formator pentru următoarele subiecte:
– „Antreprenoriatul social și obiectivele dezvoltării durabile”;
– „Obligațiile legale ale antreprenorului pentru dezvoltarea unei afaceri sociale”.
Tinerii au avut parte de două cursuri teoretice cu privire la cadrul legal de reglementare a antreprenoriatului social, subiecții și activitatea de întreprinzător social, domeniile de desfășurare și facilitățile de dezvoltare ale antreprenoriatului social, dezvoltând abilități de evaluare și apreciere a conceptului de antreprenoriat social.
Instruirea s-a desfășurat în format fizic în cadrul sălii de ședințe al Liceului teoretic „Ștefan Golban”, s. Cărpineni, rnul Hîncești, cu susținerea directorului de liceu, dna Tamara MACARI și a administrației publice locale.
Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceză din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților.
A doua zi de instruire este planificată pentru 18.02.2023 cu privire la subiectul: „Ideea de afaceri: identificarea, testarea, validarea”, formator, dr. Crudu Rodica.
Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md .