ZIUA II DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. HÎNCEȘTI (SESIUNEA II)
La data de 18.02.2023, în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din r. Hîncești în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene, s-a desfășurat o nouă rundă de instruiri împreună cu expertul proiectului GoYouth+, dr. Rodica Crudu, la subiectul: „Ideea de afaceri: identificare, testarea, validarea”.
Aflându-ne în a doua zi de instruire, participanții proiectului au fost familiarizați cu cele mai importante mijloace, instrumente și strategii prin intermediul cărora un antreprenor poate valida o idee de afaceri prin diverse instrumente actuale în era digitală și provocările comerțului electronic.
Datorită acestei instruiri, tinerii NEET din rmul Hîncești, au dobândit capacități și abilități ce i-ar ajuta:
- Să cunoască ce este un model de afaceri;
- Să identifice tipurile de modele de afaceri;
- Să înțeleagă de ce este important să elaborezi un model de business;
- Să învețe cum se proiectează un model de afaceri;
- Să completeze un Business Model Canvas pentru afacerea sa;
- Să formuleze propunerea de valoarea unică;
- Să identifice segmentul/segmentele de clienți;
- Să determine canalele de distribuție/ promovare a produsului/serviciului;
- Să determine activitățile cheie ale afacerii sale;
- Să identifice partenerii cheie pentru realizarea afacerii;
- Să identifice sursele de venit si costurile implementării afacerii.
Următoarea sesiune planificată potrivit planului calendaristic de instruire va avea loc la data de 19.02.2023 unde tinerii NEET vor avea șansă să cunoască mai multe despre Contabilitatea unei afaceri sociale și Digitalizarea unei afaceri sociale, de la experții proiectului, Dna Stela Caraman și respectiv dl Pleșca Nicu.
Echipa proiectului GoYouth+ apreciază suportul și implicarea activă a partenerilor: Fundația Moldcell, Ambassade de France en République de Moldavie, Alliance Française de Moldavie, Chambre de Commerce et d’Industrie France Moldavie, , Asociatia Obsteasca “Indigo”, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație, SRL “NETSISTEM ”, care contribuie la buna desfășurare a sesiunilor de instruire și ghidarea tinerilor NEET.
Hai, tinere! Exprimă nevoia pentru schimbări sociale și fii o resursă vitală pentru dezvoltare! Detalii suplimentare despre proiect și subiectele instruirilor află pe www.haitinere.md, la bara de menu cu privire la Publicații.