Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA III DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. CĂUȘENI

O nouă rundă de instruiri în domeniul Antreprenoriatului social pentru tinerii NEET din raionul Căușeni a avut loc la data de 28 octombrie 2023. Tema abordată în această sesiune a fost “Contractele comerciale: categorii, subiecți și responsabilitate,” avându-l ca formator pe Dr. Cimil Dorin.

În timpul instruirii, s-au subliniat diverse aspecte legate de tipurile de contracte, inclusiv cele de adeziune și cele negociate. Participanții au fost instruiți cu privire la caracteristicile și implicațiile acestor categorii contractuale, precum și asupra diferențelor dintre ele. În plus, s-a acordat o atenție specială subiecților implicați în contractele comerciale, printre care antreprenorii și clienții lor, și responsabilităților ce le revin în contextul acestor relații contractuale. De asemenea, s-a pus un accent semnificativ pe reglementările legale din Codul Civil și alte legi specifice care guvernează contractele comerciale. Participanții au fost informați cu privire la drepturile și obligațiile lor în aceste contracte, precum și la metodele de soluționare a potențialelor litigii comerciale.

Prin urmare, s-a observat un interes profund pentru acest subiect din partea tinerilor, aceștia conștientizând că pentru a demara și dezvolta o afacere, nu este suficient să dispui de resurse financiare, ci și să stabilești legături juridice solide cu potențialii clienți prin intermediul contractelor, oferind astfel antreprenorilor siguranță juridică și avantaje economice în desfășurarea activităților.

Această sesiune de instruire a furnizat participanților cunoștințe esențiale pentru înțelegerea și aplicarea corectă a cadrelor legale în ceea ce privește contractele comerciale. Prin dobândirea acestor cunoștințe, tinerii NEET au evoluat în ceea ce privește abilitățile antreprenoriale și înțelegerea importanței stabilirii de relații de afaceri consistente și transparente, menite să ofere securitate și să faciliteze dezvoltarea durabilă a afacerilor lor.

În continuarea programului de Antreprenoriat Social, în conformitate cu calendarul de instruire, următoarea sesiune este programată pentru data de 29 octombrie 2023. În acea zi, tinerii NEET vor beneficia de instruire la tema Proiectarea Modelului de Business, în calitate de formator fiind Dr. Crudu Rodica.

Echipa proiectului GoYouth+ aduce sincere mulțumiri pentru sprijinul acordat de Fundația Moldcell, Ambasada Franței în Republica Moldova, Alianța Franceză din Moldova, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern, Asociația “ASPIRE,” Asociația “Indigo,” și Compania “NETSISTEM.” Aceste organizații au jucat un rol semnificativ în succesul activităților noastre. Pentru detalii suplimentare despre proiectul GoYouth+, vă invităm să vizitați site-ul nostru web la adresa www.haitinere.md.