Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA IV DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. CĂUȘENI

Tinerii NEET din r. Căușeni au continuat instruirea în domeniul Antreprenoriatului Social în data de 29 octombrie 2023, participând la a patra zi de formare. Această sesiune le-a oferit oportunitatea de a învăța mai multe despre Proiectarea Modelului de Business de la formatorul Dr. Crudu Rodica.

În cadrul acestei instruiri, tinerii au dobândit abilități esențiale pentru dezvoltarea afacerilor lor sociale. Aceste aptitudini au inclus înțelegerea conceptului de model de afacere, identificarea diverselor tipuri de modele de afaceri și recunoașterea importanței planificării, precum și stăpânirea tehnicilor de proiectare a unui model de afacere.

De asemenea, participanții au învățat să completeze un Business Model Canvas pentru propria afacere, să formuleze o propunere de valoare unică și să identifice segmentele de clienți relevante. Ei au aflat cum să determine canalele de distribuție și promovarea produselor/serviciilor, să identifice activitățile cheie necesare pentru afacerea lor, să identifice partenerii cheie și să înțeleagă sursele de venit și costurile asociate implementării afacerii.

Această sesiune de formare a fost un pas semnificativ în pregătirea tinerilor NEET pentru a deveni antreprenori sociali conștienți și înzestrați cu abilitățile necesare pentru a crea și dezvolta afaceri cu impact pozitiv în comunitatea lor. Prin acumularea acestor cunoștințe și abilități, ei sunt mai bine pregătiți să abordeze provocările și oportunitățile care apar în calea lor în lumea afacerilor sociale. 

Următoarea sesiune de instruire, programată pentru 4 noiembrie 2023 va aborda subiectele “Contabilitatea unei afaceri sociale” formator Caraman Stela și “Digitalizarea afacerii sociale și comerțul electronic” formator Nicu Pleșca.

Echipa proiectului GoYouh+ dorește să mulțumească partenerilor lor, precum Fundația Moldcell, Ambassade de France en République de Moldavie, Alliance Française de Moldavie, Chambre de Commerce et d’Industrie France Moldavie, Asociatia Obsteasca “Indigo”, Institutul European pentru Inițiative, Reforme și Educație, SRL “NETSISTEM”, pentru sprijinul și implicarea activă în susținerea tinerilor NEET.

Încurajăm tinerii să continue să fie o forță pentru schimbările sociale și să exploreze mai multe detalii despre proiect și subiectele de instruire pe www.haitinere.md.