ZIUA VIII DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI
La data de 02.07.2023, a avut loc o nouă zi de instruire în cadrul Școlii de antreprenoriat social pentru tinerii NEET din rnul Dubăsari în cadrul proiectului “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.
În această zi de instruire, tinerii NEET au avut oportunitatea de a învăța mai multe despre două subiecte importante în domeniul antreprenoriatului social. Primul subiect abordat a fost “Contabilitatea unei afaceri sociale”, formator Caraman Stela. Participanții au avut ocazia de a înțelege importanța contabilității și modul în care aceasta poate fi aplicată în contextul unei afaceri sociale. Aceștia au învățat despre gestionarea financiară, înregistrarea veniturilor și cheltuielilor, întocmirea documentelor contabile și raportarea financiară în conformitate cu normele legale. Această instruire a dezvoltat abilitățile lor în domeniul contabilității și i-a pregătit pentru gestionarea eficientă a aspectelor financiare ale afacerilor sociale.
Al doilea subiect abordat în ziua de instruire a fost “Digitalizarea afacerii sociale și comerțul electronic”, formator Nicu Pleșca. Participanții au explorat importanța digitalizării în afacerile sociale și modul în care aceasta poate spori eficiența și vizibilitatea. Competențele dobândite le vor permite să profite de oportunitățile oferite de mediul digital și să aplice cele mai eficiente instrumente pentru promovarea afacerilor, împărțirea rațională a bugetului promo și identificarea canalelor de promovare potrivite. Astfel, cunoștințele obținute în instruire vor contribui semnificativ la dezvoltarea brandului pentru companiile și afacerile lor viitoare.
În continuarea acestui curs, în următoare zi planificată potrivit calendarului de instruire, și anume la data de 07.07.2023, tinerii NEET vor avea posibilitatea de a cunoaște mai mult despre particularitățile Managementul (planificarea) financiară (formator Dr. Bucos Tatiana).
Echipa proiectul GoYouh+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.