ZIUA X DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN R. DUBĂSARI
În continuarea acestui curs în domeniul Antreprenoriatului social, la data de 08.07.2023, a avut loc a zecea zi de instruire adresat tinerilor NEET din r. Dubăsari. Această zi a fost dedicată învățării mai multor aspecte cheie legate de afacerile sociale. Participanții au avut oportunitatea de a se familiariza cu două subiecte importante, respective: Sursele de finanțare a unei afaceri sociale și Proprietatea intelectuală în dezvoltarea unei afaceri sociale de succes.
Sub îndrumarea formatorului Dr. Bucos Tatiana, tinerii au avut posibilitatea de a explora sursele de finanțare disponibile pentru afacerile sociale. Au fost prezentate diferite modalități de obținere a finanțării, precum granturile, investițiile sociale și parteneriatele strategice. De asemenea, au fost discutate criteriile de selecție și de eligibilitate pentru accesarea acestor surse financiare și s-au analizat exemple concrete de afaceri sociale care au obținut finanțare cu succes.
În continuare, formatorul drd. Olărașu Nicolae a adus în prim-plan importanța proprietății intelectuale în dezvoltarea unei afaceri sociale de succes. Participanții au învățat despre drepturile de autor, protejarea mărcilor înregistrate și alte forme de protecție a proprietății intelectuale în contextul dezvoltării și promovării produselor sau serviciilor sociale. Această parte a instruirii a oferit tinerilor NEET din r. Dubăsari instrumentele și cunoștințele necesare pentru a proteja creativitatea și inovația în afacerile lor sociale.
Această zi de instruire a reprezentat o continuare a programului de antreprenoriat social, oferind tinerilor NEET din r. Dubăsari oportunitatea de a învăța și a se dezvolta în domeniul afacerilor sociale. Prin obținerea de informații esențiale și strategii practice, participanții au fost pregătiți să gestioneze resursele financiare și să protejeze proprietatea intelectuală în mod eficient, în vederea obținerii unor rezultate de succes în afacerile lor sociale.
Următoarea sesiune de instruire, programată conform planului calendaristic pentru data de 09.07.2023, se va concentra pe două subiecte importante pentru tinerii NEET: Planul de afaceri, formator Dr. Crudu Rodica, și Controlul de stat a activității de întreprinzător, formator Dr.hab. Plotnic Olesea.
Proiectul “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.
Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.