Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă

ZIUA X DE INSTRUIRE A TINERILOR NEET DIN r. Hîncești (SESIUNEA II)

În următoarea zi de instruire, din cele 12 zile planificate, și anume la data de 19.03.2023, tinerii NEET din rnul Hîncești au avut posibilitatea de a-și completa cunoștințele cu privire la domeniul Surselor de finanțare a unei afaceri sociale (formator Dr. Bucos Tatiana) și a Proprietății intelectuale în dezvoltarea unei afaceri sociale de succes (formator drd. Olărașu Nicolae).

Capacitățile și abilitățile obișnuite în urma instruirii vor servi ca o continuitate în dezvoltarea planului de afaceri sociale cu un potențial de acumulare a mai multor surse de finanțare prin prisma protecției proprietății intelectuale de a planifica o afacere socială prin dezvoltarea unei afaceri sociale de succes în rnul Hîncești.

Proprietatea intelectuală este un factor crucial în dezvoltarea unei afaceri sociale de succes. Aceasta include drepturile de autor, mărcile comerciale, invențiile, design-ul și se referă la proprietatea asupra lucrurilor create de mintea umană. În cazul unei afaceri sociale, proprietatea intelectuală poate fi utilizată pentru a proteja inovațiile și pentru a diferenția produsele sau serviciile de cele ale competitorilor. În plus, proprietatea intelectuală poate fi valorificată prin licențiere sau vânzare, ceea ce poate fi o sursă importantă de venit pentru afacerea socială.

Respectiv, per ansamblu aceste dobândiri vor crea oportunități pentru tinerii NEET din rnul Hîncești de a candida în cadrul unui concurs organizat de GoYouth+ pentru obținerea a 2 mini granturi a câte 2000 euro.

Următoarea zi de instruire va avea loc la data de 25.03.2023 cu referire la Planul de afaceri cu suportul formatorului Dr. Rodica Crudu și cu privire la Controlul de stat a activității de întreprinzător, formator Dr.hab., Olesea Plotnic.

Proiectul “Antreprenoriatul social și tinerii din Moldova pentru o societate mai inclusivă, durabilă și inovativă (GoYouth+)”, este finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est-Europene.

Echipa proiectul GoYouth+ ține să aprecieze suportul Fundației Moldcell, Ambasadei Franței în Republica Moldova, Alianței Franceze din Moldova, Camerei de Comerț și Industrie a RM, Asociației Naționale pentru Turism Receptor și Intern, AO “ASPIRE”, AO “Indigo”, SRL “NETSISTEM ”, care facilitează buna desfășurare e activităților. Mai multe detalii despre proiectul GoYouth+ află pe www.haitinere.md.